Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi tar ställning för den svagare parten

Annons

Öppet brev till Sundsvalls politiker:

Palestinagrupperna i Sverige kräver ett slut på Israels ockupation av Palestina och blockaden av Gaza. Vi tar tydligt ställning för den svagare parten i konflikten och stöder det palestinska folkets strävanden efter nationellt oberoende och bildandet av en palestinsk stat. Palestinagruppen i Sundsvall försöker lokalt påverka allmänheten och politikerna i den här riktningen. Inför valet vill vi att företrädare för partierna i Sundsvall svarar på nedanstående frågor.

1. Vi tror att BDS (Bojkott-Desinvestering-Sanktioner) som är en fredlig väg att gå för att påverka Israel att upphöra med ockupationen av Palestina och blockaden av Gaza. Det var en kraftfull metod som var framgångsrik i bland annat Indiens frigörelse från England och i kampen mot apartheid i Sydafrika.

Hur ställer sig du och ditt parti till BDS? Hur kommer ni att arbeta med den frågan?

2. Ett sätt för Sundsvalls politiker att visa sitt stöd för det palestinska folket vore upprättandet av en vänort i Palestina med till exempel kulturellt och idrottsligt utbyte. Sundsvalls Palestinagrupp kan hjälpa till med kontakten.

Hur ställer sig du och ditt parti till denna typ av samarbete?

Palestinagrupperna i Sundsvall

Genom Yngve Hansson

Fotnot: En panel av politiker kommer att samtala om Palestinafrågan på Pipeline den 11 september klockan 18.00–19.30.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons