Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi tror på framtiden

/

Annons

Vi i Sundsvalls nya politiska majoritet har höga ambitioner för att minska arbetslösheten. Sundsvall behöver en utveckling för fler i egen försörjning och vi kommer göra allt vi kan för att få fler i jobb och för att verka förebyggande för att minska arbetslösheten i framtiden.

Vi behöver skapa förutsättningar för det lokala näringslivet att växa, men även rusta människor för att ta dagens och framtidens arbeten. Det långsiktiga målet är självklart; ingen ska vara arbetslös i Sundsvall.

Därför har vi utökat den satsning på Arbetsmarknadstorget som i dag finns för ungdomar.

För arbetet med ungdomar finns sju miljoner kronor avsatta i budgeten. Nu ger vi även dem över 25 år ökade möjligheter att hitta arbete.

Genom en satsning på fyra miljoner kronor i årets budget och åtta miljoner kronor 2016 utökar vi det lyckade samarbetet mellan Socialnämnden, Nämnden för Arbetsmarknad, Vuxenutbildning och Integration (NAVI), Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan, som sedan tidigare arbetar med att få ut ungdomar i arbete.

Vi vill se ett Sundsvall där vi tillsammans tar ansvar för gemensamma problem. Där vi skapar möjligheter i livet för alla människor och där de som behöver extra stöd ska få det. De här pengarna kommer från budgeten för försörjningsstöd, som annars hade varit dessa människors inkomst.

Vi inser att pengarna kommer bättre till nytta när de används för att möjliggöra för dessa personer att få en anställning, i stället för att de ska fastna i ett ekorrhjul av försörjningsstöd.

När vi bygger ett långsiktigt hållbart samhälle är det viktigt att alla får möjlighet att vara med. Därför är detta bara början på vårt arbetsmarknadspolitiska arbete i Sundsvall.

Vi vill se ett Sundsvall där vi tillsammans tar ansvar för gemensamma problem.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons