Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ni ha utmattad personal?

Annons

Jag är inte pedagog, men jag är på väg tillbaka efter en utmattning och tyvärr tror jag att det kommer att drabba många av våra duktiga och fantastiska pedagoger inom Sundsvalls kommun i och med detta vansinniga vikariestopp. Det verkar som om politikerna inte har förstått vad som händer när man drar in på personalen, så jag ska här förklara på ett pedagogiskt och lättsamt sätt.

Idag har Sundsvalls Kommun stora barngrupper på få pedagoger. När en pedagog blir hemma sjuk blir det fler barn per pedagog. Redan idag med ordinarie bemanning utan sjukskrivningar har pedagogerna det stressigt – stress kan man klara hyfsat om man får återhämtning emellanåt. Men då de nu ska täcka upp själva för sjukskrivningar av sina kollegor så kommer den där återhämtningen aldrig att inträffa. Och på sikt så kommer sjukskrivningar öka ytterligare. Var det det som var målet med vikariestoppet – att sjukskrivningstalen skulle gå upp?

Nu är det dags att ta huvudet ur sanden och gå ut i verkligheten. Joao Pinheiro sa på radion att rektorerna måste förstå att det inte kommer någon jultomte med pengar varje år. Det tror jag inte heller att de tror, men de kanske måste få hjälp att prioritera sina resurser. Inte ska det ske genom att våra barn och deras härliga pedagoger ska gå på knäna. Stressade pedagoger ger stressade barn, tänk på det när ni omvärderar ert beslut! Barnen är vår framtid, men det verkar ni inte ha förstått. Gör om, gör rätt!

Förskolemamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons