Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visa hänsyn i trafiken

/
  • Många bilister visar inte hänsyn till cyklister, konstaterar skribenten.

Annons

Bilister som inte gillar cyklister. Sundsvall har satsat stort några år på att öka antalet cyklister i kommunen. Bland annat genom nya cykelvägar, erbjuda deltagande i vintercyklist med mera.

En satsning som både ger en bättre miljö, friskare människor och som förhoppningsvis blir säkrare för cyklisterna. Förra veckan cyklade jag hem från jobbet via den relativt nya cykelvägen efter Rådhusgatan. Den korsande Thulegatan har därför stopplikt. Till min förvåning har jag två dagar tvingats tvärnita för bilister som kör ut utan att stanna.

Den ena visade mig fingret och den andra stannade och skrek "jävla idiot hur cyklar du!" Jag blev minst sagt upprörd då båda bröt mot stopplikten och samtidigt på ett otrevligt sätt uttryckte att det var jag som gjort fel. Sedan jag började cykla till jobbet kan jag konstatera att det är många som inte tar hänsyn till cyklister och gångtrafikanter.

Jag skulle önska att vi i Sundsvall skulle bli Sveriges trevligaste cykelstad där vi tar hänsyn till varandra både bilister och cyklister. Tips till er två bilister: Följ trafikreglerna och det är aldrig fel att säga förlåt när man gjort fel.

Vintercyklist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons