Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Absurd jämställdhet

Annons
Ibland vill människor så rätt, men det blir så fel. Regeringen beslutade i veckan om en proposition för ett utvidgat skydd mot könsdiskriminering. Jättebra, tänkte jag först. Självklart skall ingen diskrimineras på grund av sitt kön. Men när jag såg vad som blir följderna av lagen så tycks den mig bara dum.

Ibland kan det faktiskt vara berättigat att behandla folk olika på grund av just kön. Till exempel skall taxibolagens strålande initiativ med en speciell tjejtaxa på kvällar och nätter nu bli olagligt. Det är uppenbarligen diskriminerande mot mig som man att kvinnor kan ta sig hem på ett säkert sätt lite billigare än vad jag kan. Det är jag faktiskt något jag är beredd att leva med. Förvisso kan man argumentera att en tjugolapp mer eller mindre för en taxiresa inte är så mycket för de flesta, men att göra något välsyftande olagligt är bara dumt. Det skall dessutom inte längre vara tillåtet med olika pris för killar och tjejer hos frisören. Det är alltså tänkt att kosta lika mycket att få mitt skalliga huvud friserat som det skall kosta att klippa en mer avancerad frisyr på en kvinna? I så fall är det nog dags för frisörerna att förbigå lagen genom att börja ta betalt för nedlagd tid i stället.

Och i grund och botten så undrar jag vad som är så fel med att tjejer ibland får betala en lägre, eller rent av slipper betala, inträdesavgift på krogen? Uppenbarligen anser sig krögaren tjäna mer på att få dit många tjejer, och därför subventionerar han deras inträde. Varför skall han eller hon inte få göra det? Jag har inget problem med att det är många människor ute de gånger jag vill gå ut och roa mig.

Ibland måste man kunna vara pragmatisk och bortse från dogmer och ideologier. Sorgligt nog har det visat sig den senaste veckan att socialdemokraterna inte har insett detta. Först fick rätt gå före nåd när det handlade om de apatiska flyktingbarnen i onsdags och nu detta jämställdhetsivrande in absurdum.

Mer läsning

Annons