Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Borgs kärleksliv angår inte Göran Greider

/
  • Även Anders Borg har rätt till en privat sfär.

Jag vet inte om Dala-Demokratens politiske redaktör, Göran Greider, är en lycklig man. De små inblickar i en mer privat sfär som Greider bjuder på i sitt skrivande får mig att anta det, men antagandet vilar på lös grund.

Annons

En man som skriver kärleksfulla krönikor om den politiskt medvetna hunden Stina (DD 22/11) och en klimatsmart katt (DD 22/1) har det förmodligen ganska trivsamt, tänker jag.

Jag kan mycket väl ha fel i min gissning, men det spelar ingen roll. Greiders privatliv påverkar inte bedömningen av hans politiska och kulturella gärning.

Däremot luktar det unket när Göran Greider har det dåliga omdömet att frossa i den tidigare finansministern Anders Borgs skilsmässa, som nyligen blev offentligt känd.

I en debattartikel i Dagens Industri (18/2) tolkar Greider Anders Borgs kärleksrelation med den tidigare Army of Lovers-medlemmen Dominika Peczynski. Slutsatsen blir att Borg nu bejakar "libertarianen i sig, den som han så länge tvingades hålla tillbaka i det nymoderata projektet".

Borg kommer således ut ur "den nyliberala garderoben", konstaterar Greider. Och nu när Borg inte längre finns i garderoben har det blivit "rätt tomt därinne".

Den öppna dörren är därmed åter insparkad. Oklart för vilken gång i ordningen.

Att Greider ogillar sådana som Anders Borg har varit känt sedan 1980-talet. Men att han till och med är beredd att exploatera och klampa in i en avgången ministers mest privata sfär, var för mig en nyhet. Greiders analys av Moderaternas färdväg borde ha varit fullt möjlig att presentera utan detta övertramp.

Någon borde tala förstånd med Greider. Hunden Stina kanske kan göra ett första försök.

Mer läsning

Annons