Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslutsam nog?

Annons
Blir Christer Berglund (s) nytt kommunalråd i Sundsvall nästa år? Ja, först och främst fordras en valseger för att säkra det mandatet. Trots många år av sossedominans är detta inte en självklarhet 2006.
Först vill vi framhålla att Christer Berglund är en trevlig och utåtriktad människa. I vågskålen skall också läggas hans arbete för att främja näringslivsklimatet i kommunen, även om många menar att det blivit si och så med de konkreta resultaten. I en undersökning nyligen visade det sig också att Sundsvall halkat nedåt i listan över orter som är attraktiva för företagare. Inte desto mindre har Christer Berglund legat bakom en rad projekt som kan komma att falla väl ut. I sammanhanget måste man också säga att den kritik som riktats mot honom från fackligt håll är utomordentligt märklig. Att Berglund skulle vara för "företagarvänlig" är rent trams. Det förtjänar kanske att påpekas att ett kommunalråd skall gå väljarnas ärenden inte LO-förbundens.
Om nu Crister Berglund får inta kommunalrådsstolen sätter vi dock några frågetecken för hans handlingskraft. Kommunalrådet Ewa Back har trots allt visat att hon kunnat driva på i en rad tuffa frågor, allt från nedskärningar i barnomsorgen till den beryktade satsningen på Scenhuset. Och Christer Berglund har ett rykte om sig att ha svårt att komma till skott med sina beslut, en i så fall föga eftertraktad egenskap. ST menar att han därför gör sig bättre i rollen som oppositionsråd.

Mer läsning

Annons