Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chicken race om budgeten

Annons
Statsminister Göran Persson som efter omständigheterna såg ganska munter ut när han stod och lovade ut valfläsk i riksdagens talarstol i går. Valfläsk som han ännu inte vet om han kan få igenom i riksdagen då någon budgetöverenskommelse ännu inte sett dagens ljus. Visserligen meddelade Lars Ohly i går att vänsterpartiet nu står bakom budgeten. De har med andra ord vikit ner sig igen och visat att deras inflytande i svensk politik är i stort sett noll. Men miljöpartiet fortsätter att sätta hårt mot hårt och inte vika av i sitt chicken race med socialdemokraterna.
Annars var det en för att vara valår märkbart defensiv statsminister som i går talade inför kungligheter och fint folk som samlats i riksdagen. När vårt näringsliv utmanas av globalisering och ökad konkurrens så är regeringens främsta motvapen höjda bidrag, inte bättre villkor för företagande. När kostnaderna för sjuktalen har stigit så har man skjutit över en större del av kostnaderna på arbetsgivare istället för att försöka få bukt med problemet.
Persson tycks kallt räkna med att miljöpartiet till slut viker sig och att han skall kunna fortsätta tröska på längs den uppgivenhetens väg som regeringen slagit in på.

Mer läsning

Annons