Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är rätt tid att investera

Annons

Oppositionsrådet Jörgen Berglund (M) oroar sig för hur behovet av investeringar ska slå mot Sundsvalls kommun de kommande åren. Han oroar sig och vill därför att alla partier ska sätta sig ner och göra en ny överenskommelse. Till saken hör ju att det redan finns en sådan överenskommelse. Det var nära nog det enda som det gick att enas om under den förra kaotiska mandatperioden. På detta svarade kommunstyrelsens ordförande Peder Björk (S) att det inte finns något behov av förändringar under detta år. Men han är inte främmande för att söka breda lösningar för framtiden.

En förändring är redan på gång. Det gäller rötkamrarna till reningsverket vid Tivoliverket som nu planeras att flyttas någon gång 2018. Det är, om man inte kommer undan med nya tekniska lösningar, med säkerhet en nödvändighet när det ska byggas bostäder strax intill. Det luktar inte mycket. Men det luktar, det vet jag som i många år dagligen gick mellan Skösnberg och stan.

Berglund drar upp de väldiga summor det handlar om och vill väl att vi ska oroa oss för hur det rödgröna ska klara ekonomin. Detta som led i den tävling mellan Moderater och Socialdemokrater på riksplanet om vem som är bäst på ekonomiskt ansvarstagande.

Om detta kan sägas att det alltid är nödvändigt att ha koll på ekonomin. Välfärdssamhället hotas varje gång man misslyckas med det. En helt annan sak är att det nu är oerhört gynnsamt att låna pengar. Det har aldrig varit billigare, och i ett läge där behoven är eftersatta och arbetslösheten är hög, så gäller det att få spaden i marken så fort det bara går. Så jag väljer att inte oroas, men håller med om att det är bra om man kan nå breda överenskommelser när det gäller alla de investeringar som behövs.

Mer läsning

Annons