Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diktaturkramarnas återkomst

Annons
Under det gemensamma namnet Röd front gick Kommunistiska partiet (KP), Revolutionär kommunistisk ungdom (RKU) och Svensk-Kubanska Föreningen (SVEK) i ett alternativt förstamajtåg, som även det avslutades med tal på Stora torget.
Om nu socialdemokraterna är förvirrade och demonstrerar mot sig själva, så sluggar den röda fronten hej vilt mot allt och alla. Mot medier som är \"menlösa papegojor\" (dit vi antagligen räknas) till försvar för \"den såkallade demokratin\", mot Ungdomsstyrelsen som inte vill stödja odemokratiska organisationer som RKU, och mot USA. Allra mest mot just USA förstås. För till skillnad från Sverige och USA så är ju Kuba och Vietnam, enligt Röd front, riktiga demokratier, där folket har tagit makten.
Självklart kommer frontens talare också in på ämnet Irak. De terrorister som urskillningslöst attackerar både amerikansk militär och civila irakier jämförs med danska och norska motståndsmän som slogs mot Nazitysklands ockupation under andra världskriget. Jämförelserna talar för sig själva och behöver väl knappast bemötas.
Förhoppningsvis håller sig dessa vulgärdebattörer undan och sticker inte upp sina nunor förrän nästa gång det är dags att fira arbetarnas dag, om ens då.

Mer läsning

Annons