Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Din röst kan vara avgörande

Annons

Val Det återstår bara några dagar innan vallokalerna stänger. Kan kännas skönt men ändå inte, för det har varit en rolig tid, med många trevliga samtal under våra dörrknackningar runt om i kommunerna.

Vi har samtalat med över 1,5 miljoner väljare i landet, helt fantastiskt bra jobbat. Kanske var du var en av dom vi knackat på hos och samtalat med.

Kommer väljarna att ge oss – med Stefan Löfven i spetsen – förtroendet att leda landet och genomföra den politik som vi tror på? Ser man på opinionsmätningarna så kan man inte riktigt utläsa hur det blir. Många tror att det här valet är klart, men det är det långt ifrån.

Vi behöver ett starkt stöd för att kunna bilda en handlingskraftig regering och inte vara beroende av något vågmästarparti. Det är faktiskt en tredjedel som ännu inte bestämt sig. Därför är varje samtal viktigt under de återstående dagarna.

På söndag avgör du hur Sverige ska ta sig an de utmaningar och möjligheter som ligger framför oss.

Utmaningar som klimatförändringar, en åldrande befolkning och globalisering? Ska våra ungdomar även i framtiden vara arbetslösa istället för att jobba och studera? Ska skolresultaten i den svenska skolan fortsätta sjunka och skillnaden mellan elever öka?

Ska kvalitén i vård och omsorg fortsätta att urholkas? Ska jämställdheten mellan kvinnor och män dröja ännu längre?

Vi söker mandat från svenska folket att byta färdriktning för Sverige.

Det här valet står mellan att fortsätta att sänka skatterna - eller att investera mer resurser och personal i skola, vård och omsorg. Det står mellan att fortsätta att passivt se på när ungdoms- och långtidsarbetslösheten ökar och biter sig fast - eller att investera i fler jobb.

Det här valet står mellan två olika synsätt på hur vi bygger Sverige starkare. Ska vi fortsätta låsa fast politiken i hårt hållna ideologiska block, eller ska vi samarbeta för att hitta de bästa lösningarna för Sverige?

Vi Socialdemokrater är övertygade om att mer samarbete är det bästa för Sverige, mellan människor, mellan partier över blockgränser, mellan politik och näringsliv, mellan politiken och det civila samhället och mellan stat och kommuner. Socialdemokraternas uppgift de kommande fyra åren är att hålla samman Sverige.

Mer läsning

Annons