Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fråga om vilja

Annons
I söndagens dokumentär "De utvalda" på SVT sade chefen för FN:s internrevision, Inga-Britt Ahlenius, att Sverige bryter mot FN:s resolution om korruption. Uttalandet grundar sig på det utnämningsförfarande som vi har i Sverige där regeringen, och ytterst statsministern, tillsätter lite drygt 500 av de högsta posterna i statsförvaltningen.
Förutom det faktum att det är synnerligen lönsamt att ha socialdemokratisk partibok om man vill göra en statlig karriär, så är ett av huvudproblemen att offentlighetsprincipen här har satts ur spel. När SVT:s reporter sökte få fram det underlag som låg till grund för beslut om tillsättningen av en generaldirektör så visade det sig att endast själva beslutet fanns att tillgå.
"Vid tillsättning av statlig tjänst ska avseende fästas endast vid sakliga grunder, som förtjänst och skicklighet" statuerar vår författning, grundlagarna. Hur skall vi kunna veta att de mest lämpade personerna fått jobben om ingen motivering överhuvudtaget finns att tillgå? När tjänsterna inte utlyses och annonseras ut, hur skall vi då veta att de bäst lämpade ens fått chansen att vara med och tävla om jobben?
Istället är det statsministern och hans kansli som sitter och som det uttrycktes i programmet "lägger pussel" med de lediga platserna. Vem skall premieras? Vem är obekväm och bör tas bort ur politiken genom att erbjudas en post som landshövding? Detta blir ett enormt godtycke där det gäller att inte stöta sig med statsministern ifall man vill lyckas inom statsförvaltningen. Den kultur som växer i ett sådant system är mycket olycklig, och kan säkert till viss del förklara det tafatta hanterandet av flodvågskatastrofen.
Det är en synnerligen angelägen uppgift för en eventuell borgerlig regering att bryta denna kultur ifall makten vinns efter nästa val. Alliansen får inte frestas att då ta chansen och premiera egna eftersatta partikamrater utan att de gör det tydligt att man önskar införa en rekryteringsprocess där meriter betonas.
Det finns några enkla sätt att tydligt bryta med denna politisering av förvaltningen. Börja med att utlysa alla tjänster så att alla kan söka dem. Var öppna med vilka krav som ställs så att det är möjligt att i efterhand kontrollera att det är "förtjänst och skicklighet" och inte partibok som har lett fram till beslutet. Detta är varken svårt eller kontroversiellt att genomföra, det handlar bara om vilja.

"En rekryteringsprocess där meriter betonas

Mer läsning

Annons