Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En medveten strategi

Annons
Det tycks inte gå en dag utan att vi nu möts av nyheter om mängder med oskyldiga döda och skadade av terrordåd. I London, i Bagdad och nu senast i den egyptiska turistorten Sharm-el-Sheikh och i Beirut.
Tyvärr finns det alltför många, ofta publicerade på Aftonbladets kultursida, som menar att Londonborna får skylla sig själva eftersom deras regering har trupper i Irak; som tycker att terroristerna i Bagdad inte är terrorister utan frihetskämpar som för en legitim kamp när de mördar civila irakier för att få amerikaner och britter att dra sig tillbaka. Frågan är vad de skall komma på för hårresande ursäkter för att sopa terrordåden mot det arabiska Egypten som inte deltar i kriget mot Irak under mattan?
Att det var al-Qaidas terrordåd mot World Trade Center och Pentagon den 11 september 2001 som innebar startskottet för kriget mot terrorismen och inte anfallet mot Afghanistan eller mot Irak tycks ha gått de förment intellektuella kulturskribenterna helt förbi. Vår liberala livsstil är under attack av fundamentalister som vill tvinga på resten av världen sina religiösa lagar och dogmer. Detta kan aldrig accepteras.
Även Sverige måste bli mer delaktigt i kampen mot den globala terrorismen som urskillningslöst tycks kunna slå till nästan var som helst i världen. I en globaliserad värld där svenskar reser mer än någonsin tidigare är det viktigt att även den svenska regeringen deltar i kampen mot dessa mördare som använder sina förljugna tolkningar av Koranen för att rättfärdiga det heliga kriget mot den fria världen och dess ideal.
Över 50 svenskar befann sig i Sharm-el-Sheikh när ett flertal bilbomber exploderade natten mot lördag. Turligt nog för oss svenskar fanns det inga svenskar vare sig bland de över 80 dödade eller det stora antalet skadade. Det råder ingen tvekan om att attentatsmännen var ute för att döda. Att dåden utfördes strax efter midnatt är i det här fallet inget tecken på att de \"bara\" ville skrämmas, utan en medveten strategi att nå alla de som håller sig inomhus under den extremt heta sommarsolen på dagtid.
Förvisso är det sant att ett dåd på svensk mark i dagsläget ter sig rätt osannolikt, men mängder av svenskar både befinner sig och bor i andra länder vid i alla givna tidpunkter under året, så vi är långt ifrån förskonade från den bestialiska terrorismen.

\"Vår liberala livsstil är under attack av fundamentalister

Mer läsning

Annons