Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett bra avslöjande

Annons
Det är glädjande att Föreningen Grävande journalister som i helgen höll sitt grävseminarium i Sundsvall valde att belöna Evin Rubars dokumentär Könskriget. Granskande journalistik måste våga undersöka även \"heliga kor\" som kvinnojourer och deras verksamhet. Framförallt när det som i Rubars visar sig att kvinnojourerna ibland grundar sig på högst tvivelaktig ideologisk grund. Könskriget har förvisso kritiserats från minst lika många håll som den prisats kanske är detta ett tecken på att god journalistik ofta är kontroversiell och väcker debatt?
Kvinnojourer gör i de allra flesta fall ett utomordentligt bra och viktigt jobb för utsatta, förföljda och misshandlade kvinnor. Just därför är det olyckligt om deras förtroende skulle undergrävas av rabulister som tycker att \"män är djur\".
Förhoppningsvis har Evin Rubars reportage inte lett till att kvinnojourernas bidrag har dragits in det vore att dra fel slutsatser av Rubars dokumentär. I stället bör det till en konstruktiv diskussion om hur kvinnojourerna skall jobba för att på bästa sätt kunna hjälpa utsatta kvinnor.

Mer läsning

Annons