Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fråga lagstiftarna

/

Annons

Ni som upprörs över beslutet att utvisa två barn och deras föräldrar, trots att familjen uppenbarligen kan försörja sig och trots att barnen varit i Sverige sedan de var tre respektive sex år gamla – ta kontakt med någon av länets riksdagsledamöter och be om en förklaring. Visst är det en märklig politik att skicka tillbaka åttaåriga Marie-Belle och hennes elvaårige bror Elie som rotat i Sverige och Sundsvall. Det är inhumant och det måste sägas gå stick i stäv med andan i barnkonventionen.

Men, och det är ett viktigt men, det hjälper föga att skriva enbart till kungen, statsministern, migrationsministern eller Migrationsverket. Ta också kontakt med de som stiftar de lagar som styr den förda migrationspolitiken. Och de som stiftar lagarna är riksdagens ledamöter.

Västernorrlands ledamöter heter Lena Asplund (M), Susanne Eberstein (S), Christina Höj Larsen (V), Christina Karlsson (S), Emil Källström (C), Eva Lohman (M), Ingemar Nilsson (S), Jasenco Omanovic (S) samt Eva Sonidsson (S). Fråga dem varför det är så förtvivlat svårt att låta en skötsam invandrarfamilj få bo och leva kvar i vårt län. Fråga varför ska sparkas ut efter fem år i Sverige.

Kräv svar på frågan om utvisningsbeslutet är rätt och riktigt. Och om ni får ett nej som svar, begär att de folkvalda förklarar för hur de arbetar för att få en förändring till det bättre.

Mer läsning

Annons