Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Persson är redan saknad

/

I och med att Lars Persson lämnar politiken lämnar han också ett stort tomrum efter sig i Sundsvalls kommun, och inte minst i Folkpartiet.

Annons

Han har länge varit partiets starkaste namn i Sundsvall, skicklig i debatter och erfaren när det kommer till sakpolitik. Han har inspirerat långt utanför det egna partiet och ledarsidan har tidigare nämnt honom som en önskeperson till kommunalrådsrollen. Att han väljer att lämna är inte det minsta svårt att förstå på det personliga planet. Han har varit kommunpolitiker i hela sitt vuxna liv. I årets val satsade han på riksdagen, men kom inte hela vägen. Att då återgå till kommunpolitiken, från att vara styrande till att sitta i opposition, är kanske inte så inspirerande.

Vem som ska ta hans plats är inte klart, även partikamraterna säger sig vara förvånade över Perssons beslut att sluta. Det återstår alltså att se hur Folkpartiet i Sundsvall nu tänker mobilisera inför fyra år i opposition och senare en valrörelse som med det senaste valresultatet i åtanke kan bli ett ödesval för partiet.

Med tanke på det deppiga utgångsläget hade en Lars Persson behövts. Förhoppningsvis får hans avhopp övriga FP-politiker – som tidigare tryggt kunnat hålla sig i bakgrunden av Persson – att nu steppa fram och ta plats. Till det saknas inte kompetens och sannolikt inte heller vilja.

Mer läsning

Annons