Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LEDARE: Välkommet av företagen att avbryta resursslöseriet

Annons

Å ena sidan: Alltför många utlandsfödda akademiker i Sverige arbetar inte med det de är utbildade till, tiotusentals går arbetslösa. Bara sex av tio nya svenskar arbetar inom något inom sitt utbildningsområde efter fem till nio år i Sverige.

För ett par år sedan var 71 procent av de utomeuropeiskt födda med en längre akademisk utbildning sysselsatta, jämfört med 92 procent av de inrikesfödda akademikerna.

Många arbetsgivare rekryterar traditionellt och då är det lätt att missa den här kompetensen. Många vill nog anställa utlandsfödda akademiker, men har inte hittat en modell för hur de ska sköta rekryteringen.

Å andra sidan så har svenska företag ett behov av att anställa välutbildade akademiker och då framför allt ingenjörer.

I en debattartikel i DI den 2 juli pekar nio direktörer, bland annat från ABB, SCA, Sandvik, SSAB och Ovako, på det här resursslöseriet och meddelar att de nu öppnar dörrarna för den kompetens som de faktiskt själva också är i stort behov av.

Resultatet kommer de att presentera om ett år, för att inspirera andra att göra detsamma. Initiativet är välkommet och framför allt klokt, eftersom att det innebär en vinna-vinna-situation när affärsmässighet förenas med samhällsnytta.

I ett läge där allt fler lever allt längre och färre kommer att behöva försörja fler har vi inte råd att människors kompetens slösas bort på detta vis. Det är viktigt med en fortsatt god produktivitetsutveckling i den svenska ekonomin. För att öka produktiviteten är en god matchning på arbetsmarknaden central, det vill säga att utbudet och efterfrågan möts och att de som söker arbete verkligen har den utbildning och kompetens som arbetsgivarna efterfrågar.

Den framtida demografiska utmaningen innebär att det behövs fler arbetade timmar och ökad produktivitet i svensk ekonomi. Att matchningen på svensk arbetsmarknad helt avgörande för att detta ska kunna bli verklighet.

Här behöver flexibiliteten underlättas, men också inträdeshindren måste raseras. De nio storföretagens modell som de kallar "Äntligen Jobb" kan bidra till att sänka inträdeshindren på arbetsmarknaden.

Flexibiliteten på arbetsmarknaden däremot, är en fråga för politikerna och här krävs genomgripande reformer inom framför allt utbildning, arbetsmarknadsreglering och lönebildning.

KRÖNIKA: Integrationspolitiken måste förbättras

LEDARE: Kommunerna förtjänar bättre framförhållning

LEDARE: Regeringen saknar förlag för en bättre integration

LEDARE: Hägglunds initiativ om integration är välkommet

Mer läsning

Annons