Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörkermännens strategi

Annons
Skattebetalarnas förening riskerar på den årliga stämman i april att tas över av Sverigedemokraterna (SD). Föreningen som har cirka 130 000 medlemmar ägnar sig främst åt opinionsbildning i skattefrågor, och verkar för ett sänkt skattetryck samt för att vi skattebetalare skall få mer för pengarna. Sverigedemokraterna och ett antal andra främlingsfientliga organisationer har uppmanat sina medlemmar att gå med i skattebetalarna och att dyka upp på stämman, som i år skall hållas i Skåne. Partiet har med sin kampanj för avsikt att tillsätta en främlingsfientlig styrelse och att få skattebetalarna att börja driva en invandrarkritisk linje. De har förmodligen insett att spridandet av flygblad på skolor som på Hedbergska gymnasiet i Sundsvall för någon vecka sedan inte påverkar opinionen i nämnvärd omfattning. Det är därför SD söker nya vägar att nå ut med sitt främlingsfientliga budskap.

SD och dess bakåtsträvande företrädare brukar dock inte tycka om att bli kallade främlingsfientliga. I debatter och i offentliga sammanhang hävdas att man är ett vanligt parti, om än med en annorlunda syn på invandringspolitiken. De hävdar vidare att det inte alls är det enfrågeparti som så ofta görs gällande. Men ändå uteblir förvåningen när man på deras hemsida finner en sammanfattning av partiets politik. Där sammanfattas EU-politiken i ett stycke och sysselsättningsfrågan i ett stycke. Medan punkten invandring avhandlas i fyra långa stycken och punkten nationell- och social rättvisa i tre stycken. Det torde för alla och envar vara uppenbart vilka frågor partiet verkligen tycker är viktiga.

Sverigedemokraterna anser sig också vidare vara \"det enda parti som kan sänka skatterna och förbättra den offentliga servicen samtidigt\". Detta givetvis utan att presentera några konkreta förslag. Förutom att stoppa invandringen och slänga ut alla som redan är här. Det är skillnad på att vilja och på att kunna, något som verkar ha gått Sverigedemokraterna förbi.

Förhoppningsvis kommer tillräckligt många av skattebetalarnas medlemmar att dyka upp på stämman för att avstyra detta främlingsfientliga \"kuppförsök\". Annars kommer en viktig röst i den angelägna svenska skattedebatten att kidnappas av en samling mörkermän som får tillgång till föreningens kapital för att sprida sin hatpropaganda.

\"SD söker nya vägar

Mer läsning

Annons