Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det skattefritt som gäller

Annons
Från och med nu behöver du inte betala mer skatt. Resten av året är skattefritt.
Låter det märkligt?
Ja, men så hade det faktiskt varit om du hade betalat in alla de pengar du tjänat hittills i år direkt till staten. Om man slår ut normalinkomsttagarens lön på 365 dagar så går pengar motsvarande 209 av dessa bort i skatter. I går inföll dag nummer 209, den så kallade skattefridagen som brukar uppmärksammas av bland andra Skattebetalarnas förening. En dag som illustrerar hur mycket - eller snarare lite - som finns kvar i plånboken efter att staten tagit sitt.
Att skattetrycket är högt i Sverige skriver de allra flesta under på. Skattefridagen blir därför en smärtsam påminnelse om att medelsvensson inte ens får förfoga över hälften av sin lön.
Ett ljus i mörkret är dock att skattefridagen i år inföll hela tio dagar tidigare än i fjol. Under den socialdemokratiska regeringen "firades" det någon gång mellan 7 och 10 augusti. I år blev datumet 29 juli.
Kanske kan vi hoppas på ett ännu tidigare datum nästa år? En regering som ständigt pratar om att det ska löna sig att arbeta borde ha det som mål.
Midsommar är nog inte realistiskt, men kanske kan Almedalsveckan i början av juli vara ett passande tillfälle?

Mer läsning

Annons