Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oberoende utredare är ett måste

Annons
Det krävdes avslöjanden om tre allvarliga missförhållanden, och fem uppsägningar, innan det på allvar började pratas om att utreda hur det egentligen står till med hemtjänsten i Sundsvall. Hemtjänstchefen Rose-Marie Carlsson har nu lovat att en ordentlig utredning skall genomföras där man "ska gå till botten med det här".

För att vi verkligen skall få alla korten på bordet måste dock en oberoende utredare utses. Socialnämnden skall absolut inte utreda debaclet med hemtjänsten. Dess ordförande, Martin Johansson (s), har de få gånger han uttalat sig bjudit på ett par mindre genomtänkta analyser och visat att han dels inte inser allvaret i situationen, dels inte accepterar andra slutsatser än att det är personalen på golvet som gjort fel. Att socialdirektör Sten-Olov Altin dessutom väljer att ha semester när stormen är som värst och sedan aviserar att han byter jobb till hösten, så är det bara ytterligare argument för att det inte är från kommunen utredarna skall komma.

Låt oss också slippa konsulter som varit anställda i kommunen och som har kopplingar till såväl styrande politiker som chefstjänstemän. En oberoende utredning är det enda som kan rädda förtroendet för hemtjänsten.

Mer läsning

Annons