Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På politikens scen

Annons
Akt I: I det politiska dramats inledning skäller regeringens estradörer som bandhundar på folkpartiet. Det lilla liberala oppositionspartiet kräver ju inte bara mer och tidigare betyg, man vill också förbjuda användning av mobiltelefoner under lektioner i skolan. Vidare föreslår partiet att ansökningshandlingar vid tjänstetillsättningar skall avidentifieras av (köns- och rättviseskäl) och partiet har presenterat en rad konkreta åtgärder mot bidragsfusk.
Akt II: Regeringen har köpt en kopieringsapparat vars fulla kapacitet flitigt utnyttjas.
Akt III: S-ministären tillsätter en utredning som skall utreda om avidentifierade ansökningshandlingar skall användas vid tjänstetillsättningar inom den offentliga sektorn. Hela fyra utredningar tillsätts i ett stort åtgärdspaket mot bidragsfusk och det egna Skolverket levererar förslag om mer och tidigare betyg.
Akt IV: Regeringen avstår från att utlysa presskonferenser om sina nya förslag.
Akt V: Kopieringsapparaten har gjort sitt jobb och kan återgå till andra uppgifter.
Vad är det Sveriges regering egentligen sysslar med? Utöver att i flyktingpolitiken göra skamliga uppgörelser med moderaterna för att kasta ut apatiska flyktingbarn? Svaret är att vår regering i stort sett bara är riktigt skicklig på retorikens område. Men kan detta kallas regeringsduglighet, att i fråga efter fråga, kopiera en politik man tidigare avfärdat?
Vad som hände i onsdags och torsdags och det råkade vara fp-förslag som nu kopierades trotsar egentligen det mesta. Samtliga förslag ingår i program som regeringen tidigare förkastat med mycket hårda ord. Det blir kanske så att kopieringsapparaten används än flitigare framöver?
Just nu ägnar sig regeringen mest av allt att skälla på den borgerliga alliansen för att den inte är överens om allt. Utomordentligt litet intresse ägnas åt att berätta vad regeringen själv vill i vart fall om vi bortser från alla de tänkbara bortförklaringar som lämnas om varför socialdemokratin under inga omständigheter vill bilda regering med sina samverkansbröder. Regeringen kan möjligen komma överens internt, då av det enkla skälet att en enda person bestämmer det mesta. Men regeringen kommer inte överens med de försmådda friarna i vänsterpartiet och miljöpartiet. Vi förstår varför. Kopieringsmaskinen klarar uppenbarligen att duplicera röd-gröna förslag.

\"Regeringen har köpt en kopieringsapparat

Mer läsning

Annons