Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
I SVERIGE rustar vi ned när Ryssland rustar upp och åter bedöms som ett hot mot vår säkerhet. Ja, regeringen har till och med satsat på Gotland som en militärfri zon långt ute i Östersjön. Och den svenska sårbarheten är förstås mycket stor i ett läge då vi trappar ner och ryssarna trappar upp på försvarssidan. Snart är Sverige som en försvarslös höna som placerats i öppningen till det ryska grytet.
Norrbottens-Kuriren (m)

DET RIMLIGA är att partierna - i det här fallet valets huvudkombattanter moderater och sossar - själva arrangerar sina dueller och inbjuder press, radio och TV att bevaka evenemanget. Vilket media självklart gör, om tillställningen befinns intressant. Vi kan inte inse varför SVT skall ha en speciell roll i sammanhanget.
Falu-Kuriren (liberal)

DET PÅGÅR en namninsamling inom socialdemokraterna. Den syftar till att få en medlemsomröstning till stånd i partiet. Den ska handla om det bör hållas en folkomröstning om förslaget till nytt EU-fördrag. (...) Denna namninsamling är en viktig interndemokratisk händelse. Kanalen nedifrån och upp i partiet har nämligen slammat igen rejält de senaste årtiondena. Kanalen uppifrån partiledningen och ned till medlemmarna fungerar däremot jättebra. Problemet med den är att dess åsiktsinnehåll ofta är i otakt med vad partiets medlemmar och väljare tycker, särskilt i frågor som rör EU.
Rober Sundberg i Norrländska socialdemokraten (s)

Folkomröstningskampanjerna och det oväntat starka motståndet mot konstitutionen i Nederländerna och Frankrike är bra för debatten om hur EU bör utvecklas i framtiden. Det visar att den skepsis som finns inför EU:s nuvarande utveckling inte bara finns i Storbritannien, Irland, Sverige och Danmark. Den finns också i EU:s kärna.
Johan Örjes i Hudiksvalls-Tidning (c)

Regeringens senfärdighet och ohörsamhet gentemot riksdagen får skarp kritik av konstitutionsutskottet. Dessutom ger utskottet enskilda ministrar flera rapp över fingrarna för deras agerande.
Enligt regeringsformen ska regeringen förbereda och verkställa riksdagens beslut. (...) Att regeringen motvilligt lyder riksdagens majoritet kan man förstås begripa när det är miljöpartiet och den borgerliga oppositionen som beställt tjänsterna.
Tidningen Ångermanland (liberal)

Mer läsning

Annons