Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
Att lansera Paul Wolfowitz som Världsbankschef är ungefär som att föreslå en katolsk kardinal till ordförande i RFSU.
Länstidningen i Östersund (s)

En skatt på godis och läsk nämns på en del håll som ett bra sätt att minska problemen med övervikt, men det är förstås den gamla vanliga föreställningen att skattehöjningar löser allt. Om godiskonsumtionen minskar med fem procent betyder det ju inte att barn samtidigt motionerar mer och skaffar sig bättre matvanor. Sambandet är onekligen svårt att se.
Norrbottens-Kuriren (m)

Faktum är att den socialdemokratiska regeringen i Sverige sköter sitt fögderi betydligt bättre än regeringskollegorna i övriga EU-länder. På de allra flesta samhällsområden har utvecklingen gått åt rätt håll under den senaste tioårsperioden.
Olov Abrahamsson i Piteå-Tidningen (s)

Den interna s-kritiken förstärker bilden av en tröttkörd regering som inte vet hur den ska lösa problemen. Alltså exakt det som är den borgerliga alliansens huvudspår inför nästa val.
Falu-Kuriren (liberal)

Men läget i svensk ekonomi är onekligen starkt. De borgerliga gör sitt bästa för att bortförklara dessa svenska framgångar. Men verkligheten lär ändå avgöra.
Svante Säwén i Dagbladet (s)

Alltfler jobb flyttas ut ur Sverige. Svenskt Näringsliv kalkylerar med att omkring 100 000 arbetstillfällen ska försvinna varje år under de närmaste fem åren. [...] Det paradoxala är att medan allt fler blir arbetslösa så hittar företagen inte kvalificerad arbetskraft.
Norra-Västerbotten (liberal)

Mer läsning

Annons