Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
HELA FI:S PROGRAM grundar sig på kampen mot "den patriarkala maktordningen." Inget fel i det, kvinnor både förtrycks och hålls tillbaka i dagens samhälle. Problemet för Fi är att kampen kommer att dra med sig stora utgifter medan det i styrelsens förslag inte finns ett ord om hur de ska betalas.
Pälla Elfström i Tidningen Ångermanland (liberal)

TIINA ROSENBERG (Fi) ser nya samlevnadsformer med bigami (gift med två personer) och polygami (månggifte) i en ren röra. Sju kvinnor och tre män ska exempelvis kunna leva ihop med lite blandade barn enligt hennes samlevnads-koncept. Möjligen har hon sett lite för många repriser av filmen Tillsammans?
Norrbottens-Kuriren (m)

SAMTIDIGT HAR GUDRUN Schyman självfallet en poäng när hon menar att ur ett feministiskt perspektiv skulle en borgerlig regering med en feministisk inriktning vara bättre än en vänsterregering som saknar feministisk profil. Det har ju varit lätt för vissa av våra manliga politiker att bekänna sig till feminismen, men någon viljeinriktning att formulera ett radikalt feministiskt synsätt på samhället har vi däremot sett mindre av.
Piteå-Tidningen (s)

FI:S MODELL KAN låta lockande, som en anpassning av äktenskapslagstiftningen till vår tid då "plastmammor" och "plastpappor" inte är ett dugg märkligt eller konstigt. Men vad som förvånar är att Fi är så naiva inför de konsekvenser som en öppning för månggifte i Sverige skulle få. I många samhällen runt om i världen är månggifte en del av det patriarkala förtrycket av kvinnor.
Malin Svensson i Östersunds-Posten (c)

FEMINISTISKT INITIATIV, FI, vill avskaffa både traditionella äktenskap och registrerade partnerskap. FI föreslår i stället en så kallad "samlevnadsbalk" som kan omfatta fler än två personer. Det bästa är om väljarna väljer att inte ingå äktenskapet med FI nästa år!
"Pling" i Hudiksvalls Tidning (c)

Mer läsning

Annons