Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
PÄR NUDER har vad som krävs för att bli en framstående socialdemokratisk partiledare. Han suktar mer än något annat efter makten, han är arrogant och han är beredd att klä sig i de mängder teflon som krävs för att all kritik som riktas mot hans nonchalans för verkligheten och åsiktsombytligheten ska kunna rinna av honom.
Norrbottens-Kuriren (moderat)

I RIKSDAGEN bröstade Pär Nuder upp sig och höll ett skrytsamt tal. Den svenska ekonomin är i ett fantastiskt gott skick, menar finansministern. Sen finns förstås den lilla "detaljen" att i runda slängar en miljon svenskar i arbetsför ålder står utanför arbetsmarknaden.
Gefle Dagblad (liberal)

NÄR SVENSKA ministrar och myndigheter ska försvara något som är tokigt, så brukar standardsvaret vara att dumheterna beror på EU-regler. Frågan är varför Sverige går med på så mycket dumheter. I de allra flesta fall har Sverige vetorätt i ministerrådet där besluten fattas. Och Sverige har rätt att ta initiativ till förändringar. Det är vad medlemskapet i grunden innebär, men det är något som Sveriges regering utnyttjar alldeles för dåligt.
Länstidningen i Östersund (s)

Det känns som att valrörelsen redan dragit igång. En viss otålighet märks i s-leden. Partiet har varit tillbakatryckt en längre tid. Borgerliga politiker och debattörer fick upp vittringen efter tsunamikatastrofen. En tragisk naturkatastrof blev startskottet på "drevet".
Men nu känner jag att det håller på att våras för svensk socialdemokrati. De borgerliga skäller på allt och alla, men har inget eget att komma med.
Västerbottens Folkblad (s)

EFTER FÖRRA valet argumenterade Ljusnans ledarsida för att bilda en socialliberal regering bestående av socialdemokrater och folkpartister. Motivet var att dessa båda partier har en gemensam historisk bakgrund och fortfarande har många gemensamma värderingar, och att en sådan regering skulle varit bättre för landet än en socialdemokratisk regering med stöd av vänstern och miljöpartiet.
Men så blev det inte och inför nästa val finns knappast något annat alternativ än att se till att regeringen Persson kommer bort.
Ljusnan (liberal)

Mer läsning

Annons