Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
MILJÖPARTIET HAR STÅTT på ett ben länge nu, som en sovande häger. Nu sätter det ner jämställdhetsfoten. När spänner det ut jämlikhetsvingarna?
Göran Greider i Dala-Demokraten (s)

VARJE GÅNG DE tre partier som bildar dagens regeringsunderlag ska prata ihop sig om en budget, som samtliga kan försvara, sker det under stort tumult och oenighet. Hur A-kassa, förtidspension och sjukpenning ska förvandlas från försörjning till omställningsstöd vet de inte. Det är inte troligt att den trojkan går till val med ett gemensamt program, även om det vore önskvärt.
Pälla Elfström i Tidningen Ångermanland (liberal)

VÄNSTERLEDAREN LARS OHLY var i går tydlig. Han vill se ett samarbete i Europa. Men inte det som finns, utan ett där han själv får sätta ramarna. Så talar den som inte respekterar ett samarbete på lika grunder. Så talar den som företräder en ideologi som människor i Östeuropa äntligen har lyckats skaka av sig.
Malin Svensson i Östersundsposten (c)

DET ÄR DAGS ATT miljöpartiet bestämmer sig för om de verkligen vill vara ett alternativ i svensk politik, eller om partiet bara ska vara en del i skyddsmuren kring det socialdemokratiska maktinnehavet.
Hudiksvalls Tidning (c)

PÅ EN DEL håll påstås orsaken till att det blev nej till ett kvinnoförbund vara att det är fel kvinnor i spetsen för Gröna qvinnor. Ja, de som har valt dem måste det väl också vara fel på i så fall, eller hur?
Bo Östman i Norrbottens Kuriren (m)

Mer läsning

Annons