Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
"MISSTROENDET MOT PERSSON är naturligtvis mycket stort efter hans oförmåga att hantera en av landets värsta kriser på många, många år. En statsminister som hellre knäcker nötter vid julgranen med TVn avslagen än i ilfart beger sig till Rosenbad när tusentals svenskar är i nöd har också visat att han inte är vuxen uppgiften. Därför bör han också ta de naturliga konsekvenserna för egen del och övergå till jordbruksskötsel på heltid.
Det räcker inte med en liten pliktskyldig ursäkt efter Perssons oansvariga beteenden och oförmåga att visa den kompetens som krävs av en statsminister att agera i en krissituation. När han dessutom har blivit sågad på ett uppseendeväckande sätt av Katastrofkommittén handlar det om ett prestigenederlag som Göran Persson för all framtid tvingas bära med sig som en tung ryggsäck."
Norrbottens-Kuriren (m)

"VI HAR TYVÄRR fått en räddhågad och handlingsförlamad statsförvaltning. Ansvaret för detta vilar i första hand på Göran Persson, som tyvärr tycks tro att den som tänker själv och öppet kritiserar socialdemokratins och regeringens politik är illojal. En ledare som omger sig med ja-sägare och sätter osjälvständiga personer som chefer på känsliga poster ber om problem."
"Regeringen kan inte bara be om ursäkt och lova bättring. Det måste till både personbyten och demonstrerad handlingskraft."
Länstidningen i Östersund (s)

"VAD KAN VI LÄRA av historien? Att vi ingenting lär oss. Så brukar det vara. Men låt det inte bli så även denna gång! Vad vi definitivt lär oss av historien är att den regering vi nu har inte är tillräckligt handlingskraftig. Det är säkert inte en slump att Fritidsresors Lottie Knutson blivit vald till årets kvinna. För det engagemang och den beslutsamhet som hon visade under tsunamikatastrofen. Det är säkert inte en slump att Göran Persson får en sådan förödande kritik för bristen på just dessa egenskaper."
Mikaela Munck af Rosenschöld i Östersunds-Posten (c)

DET VAR RÄTT att Anna-Greta Leijon tvingades avgå 1988. Men konsekvenserna av hennes felsteg och misstag var betydligt mindre än konsekvenserna av de felsteg och misstag som gjordes av ledamöter i den nuvarande regeringen under tsunamikatastrofen.
Hudiksvalls Tidning (c)

"BORGERLIGHETENS ATTACKER MOT regeringen var en väntad reaktion. En av socialdemokratins bästa grenar har i alla decennier varit regeringsdugligheten."
Lars Bodén i Västerbottens Folkblad (s)

Mer läsning

Annons