Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
THOMAS BODSTRÖM försöker ta billiga poäng genom att säga att "det är en flirt med de främlingsfientliga" ... Medan socialdemokraterna utvisar apatiska flyktingbarn och homosexuella iranier föreslår folkpartiet utvisning av dem som könsstympar och begår andra grova brott.
Ljusnan (liberal)

MEN I ETT SSU präglat av en mygelkultur kan Shekarabi sitta kvar. Inom socialdemokratin utkrävs inget ansvar, i varje fall inte på högsta nivå.
Johan Örjes i Hudiksvalls Tidning (c)

IDEOLOGISKT PÅGÅR det sedan åratal en mycket hätsk strid mellan vänster och höger inom SSU, där den högra sidan står för en mycket mer marknadsliberal hållning och den vänstra för en mer klassisk socialistisk, där försvaret av offentlig sektor är viktigt. I praktisk politik har SSU präglat av högerfalangens ledning faktiskt ofta hamnat till höger om moderpartiet, vilket får betraktas som ytterst pinsamt. Göran Greider i Dala-Demokraten (s)

I ETT LAND DÄR friår, arbetstidsförkortningar och skattehöjningar verkar vara arbetslivets huvudfrågor är det inte konstigt att vi inte längre orkar med konkurrensen ens med höglöneländer som Tyskland. Det duger inte längre att uppgivet skylla alla tillkortakommanden på låglöneländer när våra grannar lägger beslag på de stora industrikakorna och jobben. Då måste vi våga söka felen hos oss själva. Regeringens panikbeslutet om nya motorvägar och generösa utbildningsbidrag blev som lite pudersocker på fettisdagsbullar i det här sammanhanget. Vad hjälpte det när mandelmassan smakade trä och bullen i övrigt wellpapp?
Norrbottens-Kuriren (m)

Mer läsning

Annons