Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
KOMMUN-SVERIGE måste våga anställa folk, hävdade finansminister Pär Nuder när han talade på Tylösandskonferensen om kommunal ekonomi i veckan. Han lutade sin uppmaning mot kommunernas förbättrade ekonomi 2004 och 2005. I praktiken är det Pär Nuder själv och regeringen som hindrar kommunerna från att anställa fler. Kommunerna har ju den hårda vägen lärt sig att god ekonomi ett år kan raseras snabbt av statliga beslut.
Hudiksvalls Tidning (c)

BARNENS BÄSTA kom i andra hand när riksdagen i går sa ja till insemination i lesbiska förhållanden. Alla förstår att man i alla förhållanden kan önska sig barn, men det blir fel om man blandar ihop barn med nalle-björnar som man vill gosa med och struntar i morgondagen för dem. Då är det vuxen-perspektivet som gäller, inte barnens bästa och barnets framtid.
Norrbottens-Kuriren (m)

MÅNGA socialdemokrater vilseförs tyvärr av vänster- och miljöpartierna, som hävdar att en politik som främjar hög ekonomisk tillväxt är högerpolitik. Men den ideologiska skiljelinjen mellan höger och vänster går inte mellan dem som vill ha tillväxt och dem som inte vill ha det.
Skiljelinjen mellan höger och vänster går mellan dem som vill fördela tillväxten jämnt och dem som anser att hög ekonomisk tillväxt kräver stora sociala och ekonomiska skillnader. Skiljelinjen går mellan dem som förordar kollektivt ägande och dem som förordar enskilt ägande.
Per Åhlström i Länstiningen i Östersund (s)

HAR VÄNSTERPARTIET och miljöpartiet ställt upp som stödpartier åt regeringen i två mandatperioder bör de också ha visat socialdemokraterna trovärdighet och duglighet för regeringsengagemang.
Det är visserligen en ny tidsålder som inleds om socialdemokratin ställer upp i flerpartiregeringar. Men det är ohållbart i längden att ett parti så länge regerar ensamt i minoritetsställning.
Västerbottens-Kuriren (liberal)

JAG KAN inte se att den personliga integriteten för den som begår brott är värd att allvarliga brott förblir ouppklarade.
Svante Säwén i Dagbladet (s)

Mer läsning

Annons