Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
Att regeringen på detta sätt hade tänkt kuppa igenom ett försvarsstrategiskt och industriellt kostsamt projekt är häpnadsväckande. I tider när just denna regering översköljs av kritik för bristande lyhördhet och arrogans är det minst sagt egendomligt.
Tidningen Ångemanland (liberal)

De socialdemokrater som ogillar samarbetspartierna har olika partier överst på värstinglistan. Fackföreningsaktiva ogillar miljöpartiet, som vill luckra upp anställningsskyddet. Många i s-leden har även svårt för maskrospartiets vurm för skattehöjningar på el och bensin.
Robert Sundberg i Dala-Demokraten (s)

Kristdemokraterna har anledning att känna oro. [...] Att övriga partiledare inom Alliansen försökt framställa Göran Hägglund som en humoristisk typ räcker inte för väljarna. Kristdemokraterna måste hitta sin roll inom Alliansen. Samtidigt, ju hårdare kristdemokraterna skulle profilera sina konservativa värderingar när det gäller exempelvis familjepolitik, ju svårare skulle en enad linje inom Alliansen på dessa områden bli.
Malin Svensson i Östersunds-Posten (c)

Sverige har fått en helt egen form av backlash av EU-medlemskapet. Ekonomin har utvecklats så bra under tio år att folk får för sig att Sverige inte alls skulle ha behövt vara med i EU. Även kronan har klarat sig. Det skulle således ha räckt med EES-avtalet, liksom för Norge.
Västerbottens-Kuriren (liberal)

Många ungdomar oavsett utbildningsnivå är säkert beredda att utföra en "samhällstjänst" förutsatt att ramen för frivillighet är generös och att lönen klart överstiger a-kassan.
Men vi ska säga nej till arbetstester och tvång. Det kan leda till "straffarbete", även om det kallas för något annat.
Västerbottens Folkblad (s)

Mer läsning

Annons