Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
Ett obestämt uppskov på cirka ett år med ratificeringen av den nya grundlagen känns som ett tomt slag i luften i och med att förslaget inte kommer att ändras. Det ska bara ligga och mogna till sig, men risken är att resultatet bara blir att den angrips av mögel och upplevs som ännu mer oaptitlig.
Norrbottens-Kuriren (m)

Under EU:s kommande budgetperiod 2007 till 2013 väntas Frankrike ensamt inkassera närmare 900 miljarder kronor från EU:s budget bara till jordbruket. Ingen behöver ha allt för vild fantasi för att inse att bara den fransk-brittiska huggsexan är problem nog för att sinka godkännandet av EU:s långtidsbudget för de kommande sju åren från och med 2007.
Lars Carlsson i Lars Carlsson i Lars Carlsson i Lars Carlsson i

I förra veckan tillsatte regeringen en slags maximal katastrofutredning. Den ska utreda vad som sker om klimatet blir mycket varmare än i dag.
Ursäkta, men finns det inte mer näraliggande problem att ägna sig åt? I stället för att i sovjetisk anda tillsätta Utredningen om Allting, vore det klokt om regeringen i stället beordrade myndigheter och kommuner att utreda vad som händer lokalt om vissa scenarier inträffar.
Per Åhlström i Länstidningen (s)

I regeringen Bildt 1991-94 strulade centern. Både kärnkraften och Öresundsbron spökade. Det har tagit centern tio år att komma tillbaka i kvartetten med full trovärdighet och fast beslutsamhet. Det är en nödvändig kraftsamling för att bryta den långa raden av socialdemokratiska minoritetsregeringar.
Västerbottens-Kuriren (liberal)

Mer läsning

Annons