Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
Det var självfallet taktiskt att slå till mot London eftersom den tunga och mest omfattande säkerhetsorganisationen var koncentrerad till Skottland och G8-mötet. Attentaten var välorganiserade och inte genomförda på en höft.
Norrbottens-Kuriren (m)

I dagarna tre har företrädare för världens åtta rikaste nationer (G8-gruppen) konfererat i skotska Gleneagles. Trots de fasansfulla terrordåden i London förlöpte mötet som planerat. Det var en viktig markering mot terroristerna, som säkert hoppades att skräcken i London även skulle sprida sig till Gleneagles. Men inga bomber skall få stoppa det öppna demokratiska samtalet.
Norrländska Socialdemokraten (s)

En grupp som kallar sig al-Qaida i Europa hotar med attacker mot Rom och Köpenhamn. Norden är alltså ingen fredad zon. Bara ett par mil från Malmö, en kort bilresa över Öresundsbron, kan terroristerna slå till. Köpenhamn är praktiskt taget en svensk stad. En bomb mitt på paradgatan Strøget skulle resultera i många svenska dödsoffer.
Även Sverige måste delta i kriget mot terrorismen. Vare sig vi vill det eller inte befinner vi oss ett stenkast från frontlinjen.
Gefle Dagblad (liberal)

Det finns ingen enkel lösning för att förhindra ytterligare terroristdåd. Det finns ingen motpart att förhandla med och ingen kravlista som man kan tillgodose. Terroristernas mål, förutom att sprida skräck och kaos, är diffusa.
Östersunds-Posten (c)

Mer läsning

Annons