Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
Tidigare var alltid socialdemokraterna angelägna om att göra upp med borgerliga partier om försvaret. Men nu har Göran Persson bytt fot. Han har givit pacifister i miljöpartiet och kommunister i vänsterpartiet ökad makt även i försvars- och säkerhetsfrågor vilket skapar stora frågetecken kring försvarets framtid om nu vänsterkartellen har något att säga till om efter valet nästa höst.
Norrbotten-Kuriren (m)

Det är mycket olyckligt att blotta misstanken nu uppstått att regeringen eftersom den inte tillåts påverka Riksbankens penningpolitik genom förändringar i Riksbankens ledning försöker få till en förändring i den riktning Persson önskar. Kampen mot arbetslösheten skall regering och riksdag föra. Det jobbet skall inte Riksbanken göra åt regeringen genom att mixtra med styrräntorna.
Västerbottens Kuriren (liberal)

Det går förstås inte med 100 procents säkerhet hävda att just Katrina och Rita är följder av miljöförstöring och växthuseffekt. Men sammantaget kan vem som helst konstatera att smältande isar i Antarktis, ständiga översvämningar i Centraleuropa och tinande permafrost i Sibirien helt klart har en koppling till den globala uppvärmningen. När George W Bush vägrat skriva under Kyotoprotokollet samtidigt som andra republikanska politiker hävdar att "folk har säkert inget emot ett varmare och skönare klimat" (ja, det är sant) blir de helt klart delansvariga för alla dessa händelser.
Robbin F Grönstedt i Länstidningen i Östersund (s)

Mer läsning

Annons