Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
HÄR ÄR BORGERLIGHETENS värsta dilemma: Ju större enighet i budgetförslagen som uppnås, desto större är risken att alliansens småpartier hotas av utslagning ur riksdagen.
Göran Greider i Dala-Demokraten

MODERATERNA RISKERAR ATT få skrattarna på sig när partiet i budgetalternativet föreslår sänkt bensinskatt med ynka 15 öre. Som att spotta i Mississippi och tro på översvämningar. Vet inte partiets ekonomer att bensinpriset just nu varierar med upp till två-tre kronor om dagen delvis beroende på bensinkrigen som rasar runt om i landet. Att samtidigt på fullt allvar komma dragande med ett förslag om 15 öre sänkt bensinpris känns yrvaket och verklighetsfrämmande.
Norrbottens-Kuriren (m)

NÄR ALLIANSEN UNDER gårdagen presenterade sina egna budgetförslag var samsynen stor. Det rör inte minst synen på arbete, tillväxt och företagande.
Mikaela Munck af Rosenschöld i Östersunds-Posten

ENIGHETEN INOM ALLIANSEN är inte av den arten att den bär fram till en valseger nästa år. För att nå dit måste de fyra från Bankeryd presentera en politik som har mer gemensamt än till exempel sänkningar av inkomstskatten och halverad förmögenhetsskatt på bekostnad av bland annat sänkt A-kassa.
Gefle Dagblad (liberal)

ATT NÅ FRAM till enighet inom den borgerliga alliansen för en gemensam ekonomisk politik tycks vara en omöjlighet. Därför väljer de fyra partierna att ännu en gång var för sig presentera sina hjärtefrågor, men inflytandet från de stora moderata partiet inte bara anas i de olika dokumenten utan framstår allt mer som en självklarhet.
Kenneth Jonsgården i Norrländska Socialdemokraten

Mer läsning

Annons