Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
DET DÖDLIGA VIRUSET har tagit sig till Turkiet och finns nu troligen också i Rumänien. [...]
Vi kan stå inför en katastrofal situation och det gäller därför att ha hög beredskap. Vilsenheten på regeringsnivå påminner om handlingsförlamningen vid flodvågskatastrofen för snart ett år sedan. Att bara vänta och se är ingen bra taktik, helst inte om man inte är helt på det klara med vad som ska göras när man inte kan vänta längre.
Norrbottens-Kuriren (m)

POLITISKT FYLLER JL [junilistan] ut två tomrum. Partiet erbjuder en EU-kritisk politik som bara vänster- och miljöpartiet erbjudit. Men en majoritet av väljarna kan inte tänka sig rösta på dem även om de tycker lika om EU. Jl erbjuder också en mittenpolitik som saknas när center- och folkpartiet gått åt höger.
Robert Sundberg i Dala-Demokraten (s)

EN HISTORISK DAG och en historisk folkomröstning. Det är det i Irak idag, lördag. Här försöker nu Iraks medborgare att ta sig till de hårt bevakade vallokalerna för att säga ja eller nej till landets grundlag.
[...] Men visst. Det ständigt blödande såret mellan folken i Irak försvinner inte med ett dokument. Inga tjusiga formuleringar kan trolla bort det. Men det finns inget hållbart argument för att rösta nej till grundlagen. Det alternativet stavas bara flera strider och flera sår. Och då utan en grundlag att plåstra om den bräckliga demokratin med.
Mikaela Munck af Rosenschöld i Östersunds Posten (c)

Mer läsning

Annons