Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
I de socialt och politiskt atomiserade fattigområdena är det inte konstigt att revolten blir kaotisk, anarkisk, präglad av förstörelselusta. Hur ska det europeiska missnöjet kanaliseras i konstruktiva banor?
Göran Greider i Dala Demokraten (s)

Den gällande hetslagstiftningen har sina rötter i 40-talets Europa och det finns gott om prejudicerande domar. Men lagen utvidgades den 1 januari 2003 till att också omfatta homosexuella och Green är den första som åtalats med stöd av den nya lagformuleringen.
Rättsläget är oklart. I den nya lagens förarbete finns också formuleringar trasslar till det, till exempel att avsikten inte är att kriminalisera lagar och påståenden "som bäst bemöts i eller tillrättaläggs i en fri debatt".
Att Green formulerat sig provocerande, vidrigt och plumpt är en sak. Men vad är egentligen straffbart?
Västerbottens-Kuriren (liberal)

Svenska män i allmänhet berömmer sig nämligen ofta för att ha en bra kvinnosyn. Det är "de andra" som inte vet hur man behandlar och respekterar kvinnor. [...] Feministerna är en helt annan historia de är orättvisa och hatar män och skulle helst vilja ha ett samhälle helt utan män. Menar många av de män som gör sin röst hörda i jämställdhetsdebatten.
Men vad består då manshatet i? Att kvinnor inte längre vill vara rädda då vi går ute på kvällarna? Att kvinnor kräver att männen delar med sig av makten och inflytandet? [...] Det är faktiskt svårt att se det hatiska i det. Om man inte tillhör den grupp som faktiskt skulle förlora delar av sin privilegierade ställning.
Länstidningen i Östersund (s)

Mer läsning

Annons