Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen har löst tågkaoset

/

Det har hänt mycket sedan maktskiftet i höstas.

Annons

Tågen både avgår och kommer nu fram i tid. Spårar ur gör de inte heller. Kvalitén på den utbildning som svenska barn får i skolan har höjts och klasstorlekarna har minskat. Inte heller visstidsanställs personer längre på ett orimligt sätt.

Nej regeringen har verkligen inte legat på latsidan. I alla fall om man ska tro den lista över vallöften som Socialdemokraterna har uppfyllt som publicerades på partiets hemsida på torsdagen. Faktiskt så har Socialdemokraterna inte brutit ett enda vallöfte, tvärtemot vad som har rapporterats om i landets medier. Samtliga vallöften är antingen "åtgärdade" eller "påbörjade". Inte en enda markeras med en röd bock, vilket ska utläsas som "ej uppfyllt".

Det måste förstås ha råkat glömmas bort i hetsen och stressen på partikansliet, men eftersom vi på denna ledarredaktion gärna är behjälpliga så har vi sammanställt en liten lista på rödbockade vallöften som S, helt utan avgift, kan klippa och klistra in i den uppdaterade versionen som vi väl får förutsätta kommer inom kort.

· Bensinskatten skulle inte höjas. Nu blir det så ändå. Till förtret främst för dem som bor i glesbygden och inte har några reella alternativ till bilen.

· Rot-avdraget skulle inte förändras. Nu minskas subventionen vilket enligt tunga remissinstanser riskerar att leda till att svartarbetet ökar igen.

· Överskottsmålet skulle inte avskaffas. Nu driver regeringen på för att ersätta överskottsmålet med ett balansmål. Det finns förvisso saker som talar för att slopa överskottsmålet, men det skadar ju aldrig att tala om före valet hur man som politiker avser att agera.

Och du, om du till äventyrs skulle få för dig att tåget är försenat eller att utbildningens kvalitet inte alls har ökat, vifta bort den negativa tanken. Det är bara inbillning.

När kartan och verkligheten inte stämmer överens är det kartan som gäller, som man brukade skämta om försvarsmakten förr i tiden.

Mer läsning

Annons