Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Av kritik blir man bara bättre

/
  • Lilian Bokestig och Ola Lindström, två av tre styrelseledamöter i Friends4Life.

Friends4Lifes styrelse svarar på Sofia Mirjamsdotters krönika Popularitetstävlingar motverkar inte mobbning – tvärtom.

Annons

Visionen med #alltförbarnen växte fram som ett event någonstans i Sundsvall med artister som skulle stärka drabbade barn med sina berättelser om sin mobbingtid.

Men hur håller man den känslan vid liv under hela läsåret? Spelet var en av idéerna som kom upp med referensgruppen med 15 elever på Höglundaskolan, när de fick svara på 10 olika frågor om hur eventet skulle se ut, innehålla samt namnet på konceptet. Vi fördjupade oss i den idén och den tog form till vad det är idag med kriterier och poäng som ungdomarna fick ta fram.

Vi har efter eventet fått feedback om just hur det blev. Och allt är barn i början och måste filas till. Sedan vi startade spelet har det dykt upp händelser som gjort att vi har rådfrågat bland annat BUP och Socialtjänsten om hur vi ska gå tillväga när vi stöter på dessa händelser och fått mer kött på benen.

I torsdags skulle vi haft ett konstruktivt möte med Skoldirektör, Socialtjänsten, Elevhälsan som ett första möte om hur vi gör eventet till obligatoriskt vi skolstarten. Då hade vi även diskuterat spelet och dess uppbyggnad. Men det mötet blev inställt på grund av den pågående flyktingströmmen.

Friends4life kommer aldrig att stoppa mobbingen, aldrig bli eller vara terapeuter/psykologer, men vi ska vara blåslampan så att det händer saker när vi blir varse om dem.

Vi var helt medvetna om att det skulle bli kritik och det vill vi ha, då Sundsvall ht 2015 är en provomgång på spelet. Tanken har från början varit att bryta i november, för att kunna bearbeta och utvärdera vad som varit bra och vad som varit dåligt.

Av kritik blir man bara bättre. Så vänd er till oss direkt med era tankar. Vi har all möjlighet att uppdatera spelet under tiden det rullar, men vi kommer att se över det skarpt under december då det ligger nere. 

Ola Lindström, Lilian Bokestig och Mikael Bergvall

Styrelseledamöter Friends4Life

Mer läsning

Annons