Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siktar mot riksdagen?

Annons
Den 16 oktober beslutar sjukvårdspartiet om man kommer att ställa upp i det kommande riksdagsvalet. Just nu är ett handlingsprogram ute på remiss hos de lokala sjukvårspartierna runt om i landet.
En av dem som utarbetat handlingsprogrammet är Erica Sahlin från Härnösand som är ordförande för sjukvårdspartiet i Västernorrland. Hittills har inte särskilt mycket konkreta förslag från programmet läckt ut, men bland de som uppmärksammats är att partiet är motståndare till regeringens stopplag och att det är kritiska till centralisering av vården.
Ett av de mer publikfriande förslagen är att partiet vill sänka momsen på bensin från 25 till 6 procent. Kopplingen mellan de höga skatterna och det höga priset är det nog många som gjort i dessa semesterdagar när priset närmat sig 12 kronor per liter.
Det må vara tekniskt, men det vore bättre att justera punktskatterna på bensin än att ändra momssatsen. I princip vore det rimligt med en enhetlig momssats, det stora problemet är bara på vilken nivå den skulle ligga. En höjning av den sex procentiga matmomsen skulle tyvärr slå hårt mot de som har det sämst ställt.

Mer läsning

Annons