Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjunkande skepp

Annons
Så har det nu kommit ännu en opinionsundersökning som visar att regeringen är ett sjunkande skepp. Skops undersökning visar att 39 procent av de tillfrågade anser att regeringen gör ett dåligt jobb. Det är tre procent fler än de som anser att Perssons ministär sköter sig bra. Detta är mycket glädjande. Och inte lär stödet öka nu när regeringen i budgetförhandlingarna ansätts av ett miljö- och ett vänsterparti med spenderbyxorna på.
För hur mycket Pär Nuder än önskar så är han inte pojken med guldbyxorna, och utgiftsökningar måste i rimlighetens namn finansieras. Och hur brett är egentligen det folkliga stödet för att tvinga bensinmackar att tillhandahålla alternativa bränslen som knappt efterfrågas till skyhöga kostnader? Något som säkert kommer att tas ut av konsumenterna i form av höjda priser. Det som förloras på karusellerna måste ju tas igen på gungorna.
Miljöpartiets 4,6 procent av rösterna i senaste riksdagsvalet motiverar inte det stora inflytande de har fått på den förda politiken. Vad Sverige behöver är en borgerlig majoritet som inte är nödd och tvungen att köpa sig ett kostsamt stöd av ett parti i vågmästarställning.

Mer läsning

Annons