Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta inget för givet

Annons
Hur står det till med regeringens stora jobbpaket egentligen? Det är många bedömare som inte håller med Pär Nuder om att tisdagens budgetöverenskommelse skapar ett stort antal nya jobb. Svante Säwén på Dagbladet, är dock en av de få obrottsligt lojala som rättar in sig i ledet och knäböjer för finansminister Nuder. Det förvånar oss föga. Mera kompetenta bedömare, bland annat statliga Konjunkturinstitutet och kommunalordföranden Ylva Thörn, ifrågasätter de så kallade plusjobben. De påpekar att dessa troligen tränger undan ordinarie jobb.
Regeringens så kallade \"småföretagarsatsning\" måste också ifrågasättas om den nu alls blir av det vill säga. Bara en dag efter att Nuder presenterat sin budget så kommer uppgifter om att sänkningen av arbetsgivaravgiften försenas. Detta vittnar om hur dåligt regeringen och stödpartierna skött frågan och kanske säger det också något om hur viktigt man egentligen tycker att det är underlätta för företagen? Konkret skulle satsningen innebära att arbetsgivaravgiften tillfälligt sänks för enmansföretag som nyanställer. Visst är det så att den relativa kostnaden för att anställa blir högre för enmansföretagare än för större företag, men med tanke på den höga arbetslösheten borde löneskatterna sänkas rakt av. Men detta enda förslag räcker inte!
Enligt en rapport från Nutek, verket för näringslivsutveckling, där fåmansföretagare har tillfrågats om vad som hindrar dem från att anställa, framkommer tre punkter utöver skatter och avgifter:
⢠Arbetsgivarens kostnader på grund av sjukfrånvaro
⢠Möjligheterna att säga upp anställda.
⢠Svårigheter att överblicka vad som gäller för en arbetsgivare.
Onekligen utsätter sig en till exempel en enmansföretagare för stora risker vid en anställning. Det handlar faktiskt om en fördubbling av arbetsstyrkan med allt vad detta för med sig kostnadsmässigt. En felrekrytering, eller en nyanställd som drabbas av sjukdom, kan medföra katastrofala konsekvenser för det lilla företaget.
Om LAS (lagen om anställningsskydd) är något alla större företag kan leva med utan problem gäller det förhållandet inte lika självklart för mindre företag. Lägg därtill bördan av hela det tunga offentliga regelverket för en småföretagare. Hur det sedan blir med förändringen av de så kallade 3:12 reglerna återstår väl att se. Med den här regeringen vid makten törs man inte ta något för givet.

Mer läsning

Annons