Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillväxt kan inte lagstiftas

Annons
Regeringen utreder möjligheten att lagstifta om att deltidsarbetande skall ha rätt till heltidsanställning. Hela förslaget bygger dock på ett antal tankefel. Till att börja med är orsakerna till att en arbetsgivare anställer på deltid, att det faktiska behovet av arbetskraft faktiskt inte är större. Enkelt uttryckt; arbetsgivarens behov av arbetskraft ökar inte bara för att företaget förbjuds deltidsanställda. En lag leder knappast till nya jobb. Snarare lär flera deltidstjänster slås ihop till heltider. Ett antal personer som i dag jobbar deltid riskerar därmed uppsägning. Ytterligare en negativ effekt är att arbetsgivaren utnyttjar möjligheten att sprida arbetstiden över dagen med ett uppehåll på flera timmar något som redan i dag förekommer i bland annat bussbranschen.
Ett dilemma är frågan om hur en- och fåmansföretag som överväger att anställa en person på deltid skulle agera på tvång att heltidsanställa? Törs de eller väljer de att avstå helt? För det lilla företaget kan skillnaden mellan att anställa på deltid eller tvingas till att erbjuda en heltidstjänst vara det som fäller avgörandet. Följden kan mycket väl bli att antalet nyanställningar minskar.
Självklart är det önskvärt om fler fick möjlighet att arbeta heltid. Vi förstår att många som i dag jobbar deltid vill arbeta mer för att förbättra sin ekonomiska situation. Men samtidigt kan nya jobb och tillväxt inte lagstiftas fram. Dit hän når vi endast genom att göra det attraktivt att nyanställa till exempel genom sänkta arbetsgivaravgifter.
Statistiska centralbyrån (SCB) har gjort beräkningar på Svenskt näringslivs uppdrag som indikerar att 7 200 personer kan bli arbetslösa bara i Västernorrland om förslag som ovan blir verklighet. Är det då bättre att slå ut tusentals människor från arbetslivet istället för att de som i dag har åtminstone en fot inne?
Regeringens förslag tenderar att slå särskilt hårt mot tjänste- och serviceföretag. Dessa branscher kännetecknas ofta av att behovet av personal kan variera mellan veckodagarna och även mellan olika tidpunkter på dagen. Exempelvis är restaurangers personalbehov större vid lunch- och kvällstid än under dagens övriga timmar. Här är arbetstidens fördelning en fråga om effektivitet, inte att arbetsgivarna anställer på deltid för att jävlas med personalen.

"En lag leder knappast till nya jobb

Mer läsning

Annons