Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad som inte sades

Annons
I ärlighetens namn var debatten mellan Persson och Reinfeldt en rätt tråkig historia. Var fanns visionerna? Var fanns de stora frågorna som delar blocken? Var fanns EU-frågorna till exempel? Fast det är klart, det vinns väl inga val på den frågan. Sverige är väl som alla andra länder, det är plånboksfrågorna som avgör.
Men ändå. Varför diskuterades inte socialdemokratins havererade integrationspolitik? En politik som låser fast människor i utanförskap. Den borgerliga alliansen har ju lagt fram ett bra gemensamt förslag i den frågan.
Varför diskuterades vad vi skall göra åt de höga sjuktalen eller hur vi skapar nya jobb? Istället blev det jämförelser om vem som försämrade mest för de sjuka och arbetslösa. De konkreta förslagen lyste med sin frånvaro.
Göran Persson lyckades i mångt och mycket få debatten dit han ville, nämligen att nästan ensidigt handla om ersättningsnivåerna. Om valet skall vinna måste Reinfeldt och de andra i alliansen hårdare pressa Persson och ställa honom till svars för den misslyckade politiken.

Mer läsning

Annons