Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skaffa dig och din partner en sexig höst

/

Annons

Jag bara älskar när jag har rätt. Som det här: När män i stabila familjeförhållanden suckat över att det blir för lite ligga på hemmafronten så har jag svarat att bara de tar mer ansvar för familjen och hemmet så kommer liggandet på köpet.

Det kommer att bli mindre huvudvärk i sängen och mer tjolabalooo mellan lakanen om männen snäppar upp sin arbetsprestanda.

Jämställdhet som förföring.

Min tes har varit väldigt enkel: Eftersom det fortfarande är kvinnorna som tar huvudansvaret för hem och barn och andra sociala relationer - samtidigt som de lönearbetar så blir mammorna supertrötta.

Enkel matematik. Mycket jobb leder till trötthet.

Och supertrötta kvinnor är skitsura.

Också enkel matematik. Och supertrötta skitsura kvinnor är jätteokåta.

Även det enkel matematik.

För vem kan vara happy och kåt när ansvaret är jättedåligt fördelat inom den egna kärleksrelationen? Vem kan bli hög av liggahormoner när man ensam tar disken och tvätten medan partner ligger och gosar sig i soffan, utan en enda tanke på orättvisan? 

Nej, just det.

Men om båda jobbar lika mycket för familjen så behöver en, det vill säga kvinnan, inte slita ut sig och då är det mycket lättare att få sexsug. Det finns så att säga tid över att tänka nakna tankar om alla måsten inom Familjen AB är fördelade på två personer istället för en.

Dessutom: om kvinnan känner sig älskad, om hon känner att mannen tycker att hennes tid är lika viktig som hans tid, så blir det lättare för hjärtat att slå lite hårdare innanför revbenen. Extra hjärtslag kan leda till att kläderna ryker en helt vanlig onsdag. Det är det ju få som tackar nej till. Beröring ger oss påskjuts av fina måbra — hormoner. Ett bra ligg är värsta hälsokuren.

Och jag har haft rätt i min jämställdhet - och sexteori. Forskning visar att jämställda par är mer nöjda med sina relationer än andra och förhållandena är mer stabila. Så klart: ena partner behöver inte slita mer än den andra. Jämställdhet är att respektera och måna om varandra. 

Vidare: I en lycklig parrelation är båda mer nöjda med sexlivet än än de som lever i en olycklig parrelation.

DN skrev också häromveckan att ju mer papporna tar ansvar för barnen, ju nöjdare blir mammorna med sina sexliv. Det är till och med så att kvinnor är som mest nöjd med sina sexliv när partner tar det största ansvaret för barnen. Och männen är som allra nöjdast med sitt sexliv när ansvaret för hem och barn delas ungefär lika.

Det är alltså en win—win situation med jämställdhet inom familjen om vi bryr oss om sexet.

Och det gör vi ju.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons