Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommaren är döden för erotiken

Annons

Förra sommaren föddes mest barn under juli månad, precis som det var år 2014. Och när statistiken summeras för årets sommar blir jag inte förvånad om resultatet kommer att bli detsamma – att kvinnor får krysta eller snittas som mest under högsommaren.

Jag tycker det här är såååå intressant, för det kan äntligen ta död på svärmeritankarna om det ljuva frisläppta sommarknulleriet. Att folk rumlar runt kring midsommar för att föda en liten baby under våren. Att sommaren är en tid för nakenhet och romans de lux.

För ärligt talat, sommaren måste vara den svåraste tiden för erotik och barnagörande. Det är alla julibäbisar ett tecken på. Enligt enkel matematik har de nämligen varit i barnfabriken under hösten.

Under sommaren är det helt enkelt svårt att få till det.

Antingen trängs sommarledigt folk i en liten hyreslägenhet med så tunnar väggar att en fjärt under täcket låter som ett ras i Kirunagruvan nattetid. Det är ett effektivt preventivmedel.

Vilka möjligheter finns i sommarstugan? Foto Hasse Holmberg / TT

Eller också trängs sommarledigt folk i en asliten stuga utan rinnande vatten och utan minsta vrå till intimt naket umgänge. Små barn som vaknar 05.25 och stora barn som aldrig går och lägger sig… Det är barnkollo dygnet runt och ingen liten tid för att ens försöka börja småhångla.

Eller också ska sommarledigt folk dela en liten husvagn där det hörs när en bajsar.

Ni hör ju...

Det går inte att få till lite hola-hola under sommaren om en inte är ett par som lever som eremiter.

Den här sommaren kan en lätt lägga till att ungarna rusar in i föräldrasovrummet för att det finns en Pokemon under täcket som måste fångas på en gång för att en ny level ska uppnås. Och det gäller ju inte ens bara ungarna kom jag på. Pokemon har smittat hela befolkningen i alla åldrar. Så risken är överhängande att du snart har farbror Östen i sängen som ska fånga något gult litet exklusivt monster.

Man ska ha husvagn... Foto: Christine Olsson / TT

Visst kan en vara så där galet romantisk och nyttja naturen. Det är lätt på film. Men först ska bara barnvakt införskaffas. Sedan får en ett fästingbett i röven när barnvakt är kirrat och kläderna är väck. Eller fästingbett i muttan om det vill sig riktigt illa.

Paret kan även testa bilen och sedan få se löpsedlar om bilen som rullade nedför backen eftersom att det intima paret kommit åt handbromsen. Alternativt blir en tagen för förargelse väckandebeteende för att man försökte vårda relationen – och de om något måste vara en rostig skruv i relationen.

Kom ihåg att hösten brukar vara en av skilsmässornas högsäsong. Så klart. Först har paret väntat ett helt år för att få nuppa i fred, och sedan krossas alla illusioner. Det är faktiskt värre än en regnig sommar.

Så alla kärlekstörstande. Håll ut, håll ut. Snart är det höst igen. Då kan vi återgå till sänghalmen och sedan kan vi gratta alla bäbisar som föds i juli. Hösten är erotikens högtid.

lina.norbergjuuso@mittmedia.se

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons