Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiotusen är mycket pengar men är ändå på tok för lite för att lösa problemet

/

Annons

Tiotusen kronor till den som kan locka läkare eller annan svårrekryterad grupp att jobba i Västernorrland, det är bonusen Västernorrlands landsting erbjuder sin personal.

Och visst kan vi snacka en stund över hur etiskt det är med lockbeten och ”mutor” – men kanske ska vi istället gå direkt till pudelns kärna: 10 000 är på tok för lite pengar för att det ska funka.

Redan 2012 berättade Sydsvenska Dagbladet att Skånes universitetssjukhus, Sus, i Lund och Malmö hade så svårt att rekrytera sjuksköterskor till sommarvikariaten att sjukhuset bestämt sig för att ta hjälp av ett rekryteringsföretag.

För besväret kunde företaget totalt tjäna uppåt 3 miljoner plus moms, då varje nyanställd sjuksköterska gav 20 000 kronor och en sköterska med specialistkompetens ytterligare 5000.

Redan för tre år sedan bjöd alltså ett stort sjukhus i södra Sverige väldigt mycket mer än Västernorrland - och detta för personal som primärt bara skulle stanna över sommarmånaderna!

Jag skrev om det för tre år sedan och uppmanade då Skånes universitetssjukhus att lägga sina rekyteringsbonusar på att istället betala sina sjuksköterskor bättre och skapa bättre arbetsvillkor för personalen. Ett universitetssjukhus i södra Sverige borde nämligen inte ha så svårt att rekrytera.

I Västernorrland är rekryteringssvårigheterna 2015 mer begripliga. Obehagliga men begripliga. Det är säljarens marknad. Varför låta sig anställas i landstinget med lägre lön och tuffare arbetsbelastning än om man låter sig hyras ut? Varför dessutom lockas av 10 000 kronor i en rekryteringsbonus om andra landsting erbjuder mer än det dubbla?

På mindre än fem år har de svenska landstingens kostnader för hyrläkare ökat med 70 procent, i vissa landsting med hundratals procent – trots att landstingen satte ner foten för några år sedan och menade att de nu skulle ta krafttag för att få ner användningen.

Men hur? Åren bara går och hyrläkarna (och hyrsjuksköterskorna) blir bara fler.

De 10 000 kronor som Västernorrland lockar med kan säkert sticka i ögonen på nån. Det faktum att summan lite drygt motsvarar landstingets kostnad för en hyrläkare för EN ENDA DAG borde dock skaka fram en central lösning på ett problem som varken kommer att bli mindre eller kan lösas av enskilda landsting.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons