Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet brev

Till: Sven Bredberg, Stefan Falk, Maria Lilja, Linnéa Kjellman, Hans Brynielsson, Angel Villaverde, Lena Österlund, Kim Ottosson, Johnny Skalin.Till er som partiföreträdare för ett politiskt parti representerat i Sundsvalls kommunfullmäktige.

I september 2014 kommer invånarna i Sundsvalls Kommun att gå till valurnorna för att bestämma vilka som ska få förtroendet att leda kommunen de efterföljande fyra åren. Ungefär 16 000 av dem som röstar kommer då vara under 30 år gamla och en stor del av dessa röstar för första gången i sina liv.

I valet 2010 fanns färre än 25 kandidater under 30 på listorna till kommunfullmäktige att rösta på men över 260 kandidater äldre än 30 att rösta på. Detta är inte ett önskvärt förhållande för vare sig Sundsvalls unga, Sundsvalls kommun eller demokratin.

Att förbereda unga för att ta ansvar i politiken är någonting som inte går att göra två eller tre månader innan valdagen, detta måste ni börja med redan nu. Jag kan garantera er att det runt om i Sundsvall finns tillräckligt med unga som kommer att göra allt för att få vara med och ta ansvar och vara en del av styret i Sundsvalls kommun.

För alla unga väljare i Sundsvall vädjar jag till er som företrädare för era partier att arbeta stenhårt ända fram till valdagen med syftet att jämna ut denna snedfördelning bland kandidaterna till Sundsvalls kommunfullmäktige.

Det är ert ansvar att era partier har unga kandidater!

Med vänligaste hälsningar

Elin Nilsson (M)

Ung förtroendevald i Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel