Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet brev: Finns det ens någon vårdgaranti att tala om?

Öppet brev till ansvariga tjänstemän och politiker inom landstinget.

Fråga 1: Det finns något som heter vårdgaranti och jag vill veta vad det innebär, finns det någon form av "straff" om den inte hålls?

För att göra en lång historia kort: En remiss för höftröntgen går iväg, röntgen genomförs och remiss till ortoped går iväg. Vid förfrågan om hur det kommer att fungera blir svaret direkt: "Vi kan inte hålla garantin så du får vänta. Eventuellt kommer en ny ortoped efter nyår. Vi gör dessutom inte planerade höftledsoperationer här i Sundsvall utan alla skickas till Sollefteå." Garantin går ut och då ska jag som patient söka något annat sjukhus.

Fråga 2: I min värld borde remissen ha gått direkt till Sollefteå och om de inte kan ta emot mig ska jag få hjälp att hitta annan utförare, eller? Det har nu snart gått åtta månader från röntgenremiss till ortopedmöte, och det visar sig att Sollefteå har möjlighet att ta emot.

Fråga 3: Konspirationsteorin infinner sig – Sollefteå sjukhus ska bort trots att Sundsvall inte kan eller hinner göra det de ska, eller?

Jag förväntar mig ett konkret svar från ansvariga (utan att beskylla personalen för något).

Frustrerad patient

Läs också:

Kärleksfullt på sjukhuset – men på vårdcentralen stängdes dörren

Helproffsigt bemötande när landstinget inte räckte till

Maken skickades runt och fick vänta 16 månader på att operera trasig höft – det här är vården i Sverige

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel