Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet klubbmästerskap

/
  • Leon Bergström, Linus Höglin och Mikael Moberg är tre av dem som har skjutit lerduvor i sommar och som idag har chans att vara med och tävla i klubbmästerskapet som anordnas av Ånga Jaktskutteklubb.

Idag anordnas det öppet klubbmästerskap på Ånge Jaktskytteklubb för lerduveskyttar.
- I år har vi valt att bjuda in skyttar ifrån andra klubbar i närområdet, säger Pär Nässen, ordförande i Ånge Jaktskytteklubb.

Annons

Sedan starten av Ånge Jaktskytteklubb, 1994, har det anordnats klubbmästerskap en gång om året. Det brukar vara runt 20 deltagare som är med och tävlar.

- Det har inte varit så många tävlingar i år, därför tyckte vi att det var kul att bjuda in lite fler skyttar som får möjlighet att tävla, säger Pär Nässen.

Det kommer att vara två tävlingsgrenar. Den första är Nationell Skeet och startar klockan 09.00, sedan följer Sporting klockan 13.00.

Pär Nässen har i sommar tränat en grupp med ungdomar som, om de vill, kommer att tävla i Sporting för första gången. De har tränat varje torsdagkväll på Ånge Jaktskytteklubb.

- Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska vara med, vi får se, säger Leon Bergström.

Ånge Jaktskytteklubb har cirka 200 medlemmar, 20 stycken av dem är aktiva i lerduveskytte.

- Förhoppningarna är att det ska komma hit så många skyttar som möjligt och förhoppningsvis slipper vi spöregnet, säger Pär Nässen.

Annons