Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppnar för möjligheten att ta emot flyktingar vid Hussborg herrgård

Det skulle gå att inhysa ett antal flyktingar eller ensamkommande flyktingbarn vid Hussborg herrgård.
– Jag har talat om för ägarna, men det är också allt som har hänt, säger Gunnar Dahl, Hussborg herrgård och konferens.

Annons

Det är inte bara i Ånge som det just nu planeras och diskuteras flyktingmottagande.

Vid asylboendet i Viskan så finns också ett pågående bygglovsärende för ytterligare ett hundratal platser. Platser som enligt bygg- och miljökontoret förmodligen redan är tagna i bruk genom överbeläggning.

Och i Torpshammar så väntar Heblico AB på besked om att få göra om ytterligare en huskropp vid AWPE-gymnasiet till asylboende. Ett byggärende som utmynnade i heta diskussioner vid senaste kommunfullmäktige, och som även var en av orsakerna till Dan Thornbergs (KD) motion om nya rutiner för byggärenden, som vi tidigare berättat om.

– Vad jag förstår så finns det tillräckligt med handlingar för att få börja bygga om, men ännu inte allt som krävs för att få starta upp. Men det borde gå att ordna på ett par dagar så fort den sista handlingen dyker upp, säger Sten-Ove Danielsson, som inte utesluter ett extrainsatt bygg- och miljönämndsmöte i frågan.

Han berättar också att det finns uppgifter om att ett bolag från Hälsingland har inlett arbete med att få till stånd ett flyktingboende inom Ånge kommuns gränser, men att man från kommunens sida inte har fått någon mer information än så.

Samtidigt har man från Hussborg herrgård öppnat dörren till den möjlighet som finns där att bistå med tak över huvudet.

– Jag har talat om för ägarna att det finns möjlighet att förutom konferensverksamheten ta emot 40-50 flyktingar eller ett 20-tal flyktingbarn, för vi har tomma hus här, säger Gunnar Dahl, Hussborg herrgård och konferens.

– Men det är också allt som har hänt just nu. Skulle någon påstå annat så är det bara rykten, slutar han.